5 scriitori contemporani s-au întâlnit cu elevi din licee târgumureșene

Postat de in data de iun. 13, 2018 in Noutati | 0 comentarii

5 scriitori contemporani s-au întâlnit cu elevi din licee târgumureșene

Elevi de la patru licee din Târgu Mureș au avut ocazia să se întâlnească în timpul orelor de limba și literatura română sau de limba și literatura maghiară cu scriitori contemporani în cadrul proiectului „Ce vrea să spună autorul – Scriitori la școală”, inițiat de Asociația Podium, prin Andrei Vornicu și Valentin Covaciu, în anul școlar 2017-2018.

Székely Csaba  și Alina Nelega au fost la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Medeea Iancu s-a întâlnit cu elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Crista Bilciu a fost la Colegiul Național „Unirea”, iar Bartis Attila s-a întâlnit cu elevi ai Liceului Vocațional de Artă. Dialogurile dintre elevi și scriitorii invitați de Asociația Podium au fost facilitate de cadrele didactice din fiecare liceu.

IMG_7374

Profesoarele Szakács Mátyási Tímea, Fekete Erzsébet Noémi, Soós Katalin, Sikó Olga-Anna și Murvai Éva Imola au fost gazdele lui Székely Csaba la Liceul „Bolyai”, iar profesorul Bogdan Rațiu a primit-o pe Alina Nelega în timpul unei ore de literatură română. Profesoara Raluca Marian a fost gazda Medeei Iancu la „Papiu”, în timp ce la „Unirea” Crista Bilciu s-a întâlnit cu elevi ai doamnelor profesoare Aurora Stănescu, Consuela Pop, Maria Motorga și Melania Bândilă. La Liceul de Artă, gazdele scriitorului Bartis Attila au fost profesoarele Kozma Edit și Szabó Erzsébet.

medeea iancu_alina nelega_site

Obiectivul proiectului „Scriitori la școală” este inițierea de întâlniri între elevi, autori contemporani și cadre didactice. Ne dorim ca întâlnirile să fie directe, inedite, între scriitori, elevi și profesori, pentru a stârni un interes viu și reciproc – al elevilor pentru literatura contemporană, al scriitorilor pentru tinerii cititori și al profesorilor pentru scriitorii tineri. Considerăm foarte important ca întâlnirile să se petreacă în timpul orelor de curs de Limba și literatura română/ Limba și literatura maghiară, deoarece sala de clasă este un spațiu familiar pentru elevi, un spațiu în care se pot simți în largul lor și pot interacționa nestingheriți cu scriitorul invitat.

DSC_0020

Proiectul „Ce vrea să spună autorul – Scriitori la școală” este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Teatrul Ariel și revista Vatra.

Vă invităm să citiți o serie de articole publicate în cotidianul Zi de Zi după fiecare eveniment!

FOTOGALERIE: Scriitorul Attila Bartis a ținut ore de literatură maghiară la Liceul de Artă

FOTO: Autoarea Crista Bilciu, profesoară pentru o zi la Colegiul Național „Unirea”

FOTO: Două scriitoare de marcă au ținut ore speciale de literatură în licee de prestigiu din Târgu-Mureș

FOTO: Dramaturgul Székely Csaba a făcut senzație la Liceul „Bolyai” și la Teatrul Ariel

DSC_0078

Noutăți despre desfășurarea programului „Scriitori la școală” în 2018-2019 vom anunța în perioada august-septembrie.

 

Lăsați un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.

Puteți folosi aceste HTML taguri și atribuții: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*